Ergonomie

Wij maken bars voor bartenders, door bartenders

Collins bar systems cocktailstation speed efficiency cocktailstation cocktailbar bar systems

Bij een drukke en hoog volume cocktailbar is de bartender constant in beweging. De hoeveelheid stress op het lichaam is aanzienlijk. Veel bartenders veranderen zelf hun “shake” tijdens de shift vanwege spiermoeheid. Een ergonomische positie achter de bar waarbij het gehele lichaam zoveel mogelijk in rust is en waarbij lichaamsbewegingen zo min mogelijk belastend zijn is dan ook het streven. 

Ons doel is een bar omgeving waarbij de bartender geen pijn in zn rug heeft en waarbij er zo min mogelijk bewogen hoeft te worden. Efficiënte is dan ook een belangrijk onderdeel van ergonomie. 

Elk onderdeel van de bar is zo ontworpen dat het een spier-intuitieve plaats heeft. Hierdoor kunnen we de hoeveelheid beweging tijdens een shift beperken wat uit eindelijk meer snelheid met behoud van energie oplevert. 

Om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren met zo min mogelijk energie verlies zijn er een aantal belangrijke inbouw-afmetingen waar je rekening mee dient te houden. 

Deze afmetingen komen terug in twee populaire situaties.

De upperbar-configuratie of de table-top configuratie.

Om er voor te zorgen dat je zo veel mogelijk prestaties uit jou systeem haalt kun je hier de meest ideale inbouwafmetingen downloaden

Collins station ergonomic cocktailbar cocktailstation
INBOUWMATEN VOOR ERGONOMIE