The Speedster

Het ultieme cocktailstation

De naam zegt het al, deze cocktailstation is ontworpen voor snelheid. Dit is terug te vinden in elk detail van deze bar. Completer en sneller dan ooit is hier het meest uitgebreide werkstation van Collins, The Speedster.

Uitgebreid, maar alles binnen handbereik. Pure controle tijdens iedere shift, waardoor geen order te groot is. Dit barsysteem is het systeem voor elke craft cocktailbar.

De bartender staat in het midden van de cocktailstation te werken, binnen een straal van maximaal 1,5 meter, beter bekend als “The Bartender’s Circle”

De ice-chest is gelokaliseerd in het midden van de “Bartender’s Circle” en vormt het hart van de Speedster. Deze is door de bartender zelf in te delen in verschillende compartimenten voor ijsblokjes, crushed ijs, flessen of mixers. Maar ook zijdelings ijs-scheppen, dat voor zowel rechts- als linkshandigen is in te delen.

Over de gehele lengte van de station is de speedrail geplaatst waardoor meer dan 20 flessen direct en snel tot je beschikking staan. Samen met de veelzijdigheid en het grote volume van de ice-chest zorgt dit voor meer cocktails per uur.

De linkerzijde van de Speedster is de “garnish” kant. Deze kant geeft ruimte aan verschillende garneermogelijkheden. Ook is hier de geïntegreerde quick-waste snijplank geplaatst. Snij-afval wordt hierdoor meteen verzameld om te composteren of weg te gooien. Aan het einde van de shift kan de vuilnisbak in de vaatwasser voor optimale hygiëne.

Rechts vind je de Collins “gear-box” die ervoor zorgt dat al je gear op een efficiënte manier wordt gerangschikt. Waarbij de “tool-pool” de barspoon, muddler en pincet altijd schoon bewaart door het verversende water.

De iconische CNC waterjet mag natuurlijk niet ontbreken. De verstuiver verdeelt de hoge waterdruk over 360 graden, waardoor shakers en mixglazen in een split of a second schoon worden gespoeld.

De Speedster kan zowel als tablet-top gebruikt worden als in een “upper-bar” configuratie. Daarnaast is hij met elk populair bier-blad te integreren.

De shift is klaar, de race zit erop. Speed is key en dit geldt ook na de shift. Alle onderdelen kunnen in twee spoelbeurten door de vaatwasser.

Check de extra opties om de speedster naar eigen inzicht aan te kleden.

Always go fast, always go Collins!

Inbouwmaten Brochure The Speedster Options The Speedster